Communicatie & Debat

Debat & kritisch denken
Inspirerend spreken
Respectvol beïnvloeden

Het oefenen van je debatvaardigheden is een handig hulpmiddel om scherper te leren redeneren en om te leren gaan met discussietrucs en drogredenen. Je zal leren meer inspirerend te argumenteren en de juiste vragen stellen: Wat is waar? Wat is belangrijk? Wat is relevant? Met deze training leer je overtuigen op inhoud.

Hoe spreek je zo dat mensen naar je willen luisteren? Uit welke waarden spreek je? Welke voorbeelden gebruik je? Wat is belangrijk voor je publiek? Lichaamstaal en stemgebruik vormen de basis, maar voor de gevorderden zijn retorische technieken die uw bericht nog krachtiger maken.

Het verkrijgen van invloed terwijl je respectvol bent, betekent dat je zowel op goede argumenten moet richten als op het behoud van een goede relatie met anderen. Tijdens deze cursus leer je hoe je onderhandelt en zullen we de psychologische principes van invloed bespreken. Je leert hoe je een positionele onderhandeling kunt veranderen in een principiële onderhandelingen waar win-win het doel is.

Teamcoaching

Visie- en teambuilding
Effectief samenwerken
Conflicthantering

Een visie- en teambuildingsessie helpt een team om belangrijke vragen te stellen: Waar doen we het eigenlijk allemaal voor? Wat is ons verhaal? Wat bindt ons? Door middel van actieve werkvormen en brainstormsessies kom je dichter tot elkaar. Het conflict wordt niet geschuwd, we zoeken naar datgene dat ons duurzaam bindt.

Effectief samenwerken is de ‘holy grail’ voor organisaties. Teams die effectief samenwerken creëren meer resultaat en minder frustratie en conflict. Je leert hoe je verschillen in je team kunt inzetten voor groei, in plaats van als bron van conflict. Je leert groepsdynamiek en je eigen rol daarin begrijpen en er naar handelen.

Samenwerken is helemaal niet makkelijk. Iedereen wil het anders. Onder het wateroppervlak spelen ingewikkelde emoties zoals frustratie, schaamte, jaloezie of verdriet. Dit kan leiden tot conflict. Hier mee kunnen omgaan is essentieel voor succesvolle teams. De training conflicthantering is persoonlijk en confronterend.

Persoonlijke groei

Kunst van het kiezen
Praktische wijsheid
Wilskracht!

Elke dag maak je honderden keuzes. Al die keuzes geven samen vorm aan je leven. Maak je de juiste keuzes? Doe je wat je belangrijk vindt? Twijfel je? Wat zijn je stiekeme dromen? Wat zijn je verborgen frustraties? Deze training helpt je om eerlijker in het leven te staan en te kiezen waar je écht warm van wordt.

Boekenwijsheid hebben we allemaal; maar in de dagelijkse praktijk is het soms moeilijk om “wijs” te zijn. Wanneer moet je doorzetten? Wanneer mild zijn? Deze cursus helpt je om dichter bij jezelf en je persoonlijke waarden te komen. Je ontwikkelt een persoonlijk kompas dat je helpt om een vruchtbaar leven te leiden.

Wilskracht is een bepalende factor is voor succes in de toekomst. Het goede nieuws: wilskracht kun je trainen! Deze cursus maakt inzichten uit de psychologie praktisch. Je leert hoe je je persoonlijke wilskracht kunt laten groeien, hoe je voorkomt dat wilskracht ‘weglekt’ en strategieën om effectiever te zijn in het behalen van je doelstellingen.